Известие

Collapse
No announcement yet.

багажник на 146 проблем

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• багажник на 146 проблем

Колеги от новите съм и да кажа, че търсих подобна тема ама не открих ....Та багажника ми много отвратително тропа и скърца като карам на по- неравен път и особенно на павета...абе общо взето съм като в каруца...Смених уплътнението(беше поразкъсано)ама пак е същата работа..дрънчи и това си е ..Незнам имам чувството че е разхлабен от някъде но си нямам идея къде да пипна. Така че ПОМОЩЩ!!

Колега, заключващият механизъм към купето е захванат с 2 болта, като ги разхлабиш може да се мести. Опитай да го регулираш.
    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Извинявайте,но да попитам и аз нещо.Дали и моят механизъм трябва да се регулира понеже не всеки път се отваря багажникът когато натискам копчето от вътре.
      Alfa Romeo 146 1.9 td
      А3 1.8Т,Lada 1500s

Comment

http://clubalfaromeo.com/forum/showt...ED%E8%E5%F2%EE

В тази тема има дискусия точно за неотварянето на петата врата. Може да ви помогне.
        146 1.6TS CF1 '98

sigpic

Comment

Багаж...!

Колега! Така както си поставил въпроса не вярвам някой да ти даде конкретен отговор, защото ти самия трябва да си анализираш проблема елиминирайки всички възможни причини за това! Почнал си с уплътненията...продължи нататък...!
          За пример ще ти кажа, че навремето и аз се дразнех от подобен проблем и на принципа на елиминиране на всичко възможно/дори бях изхвърлил всичко от багажника дори и резервна гума и т.н./, стигнах до причината-тропаща задната кора! И така колегата Йон ми даде едни вълшебни гумички, които залепих под нея и до сега нямам грижи! Опитай се да разбереш и не се отказвай! Успех!
          Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

Провери задната чистачка ако имаш - при мен механизма се беше разхлабил и скърцаше ужасно.
            146 1.6 TS '00
            156 2.4 JTD '01

Comment

Както колегата каза по-горе пробвай да я регулираш да се затваря по-плътно.
              И др. съвет ако още има тропане навии изолирбанд около мъжката част на ключалката(аз така си оправих дясната врата която скърцаше)
              145 1.6 няма я вече

Comment

Колеги пробвах да регулирам механизма както препоръча колегата само че не даде особен ефект....не е и кората защото тропа на желязо в желязо...пробвах да регулирам и страничните черни пластмасови клинчета(и те са на по 2 винта)разширих им дупките и ги повдигнах и пак продължава да си тропа някакви други предположения...аз бях до тук
                Last edited by donticiano; d.m.y г., 17:53.

Comment

Колега, пробвай да смажеш заключващия механизъм. Аз имах проблем и с петата врата и с предните две скърцаха на метал яко и пръснах wd-40 и сега е тихо. Поздрави
                  "Вятър замита стъпките ни - първо страстите, после времето ни поглъща."

Alfa Romeo 145 1.3 '95

Comment

Първоначално публикувано от donticiano Покажи съобщение
                    Колеги пробвах да регулирам механизма както препоръча колегата само че не даде особен ефект....не е и кората защото тропа на желязо в желязо...пробвах да регулирам и страничните черни пластмасови клинчета(и те са на по 2 винта)разширих им дупките и ги повдигнах и пак продължава да си тропа някакви други предположения...аз бях до тук
                    оплътненията на бакажника как са ти? мойте бяха скъсани от долната страна и багажника като се затвори беше някак хлабав,залепих оплътненията от всякъде и сега повдигат малко и по плътно се затваря багажника,опитай може да помогне

Comment

При мен имаше същия проблем, сякаш кората тропаше и скърцаше. Оказа се че пластмаската около заключващия механизъм се е счупила и от там е идвало този дразнещ звук. Омотах малко изолирбанд и сега се затваря по-меко и звука изчезна.
                      Alfa Romeo 156 2.4 JTDm 20v
                      sigpic

Comment

Working...
                      X